Teknoloji CEO'ları Siber Güvenliği Biden ile Tartışacak

Teknoloji CEO'ları Siber Güvenliği Biden ile Tartışacak
Teknoloji CEO'ları Siber Güvenliği Biden ile Tartışacak

Biden, ünlü teknoloji CEO’ları ile kritik alt yapı güvenliği arttırmak için teknoloji CEO’ları ile tartışma yapacak.

Bir rapora göre, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarının CEO’ları, ürünlerinin Amerika’nın işletmelerinin ve kritik altyapı sağlayıcılarının güvenliğini nasıl artırabileceğini tartışmak üzere bugün Başkan Biden ile görüşecek.

Toplantıya Apple patronu Tim Cook, Amazon CEO’su Andy Jassy ve Microsoft supremo Satya Nadella katılıyor. Bloomberg’e göre, aynı zamanda Google, IBM, JP Morgan Chase ve kamu hizmeti şirketi Southern Co’nun CEO’ları da davet edildi.

Etkinliğe aşina olan üst düzey bir yetkili haber sitesine, tartışmanın bir kısmının yazılımın tedarik zinciri güvenliğini nasıl artırabileceğine odaklanacağını söyledi.

Kritik altyapının da odak noktası olabileceği düşünülüyor-özellikle mayıs ayındaki sömürge boru hattı fidye yazılımı saldırısı ışığında, ABD’nin Doğu Kıyısı’nda günlerce yukarı ve aşağı akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Dijital tedarik zinciri saldırıları da giderek yaygınlaşıyor ve SolarWinds kampanyası, devlet destekli tehdit aktörlerinin ABD hükümet kuruluşlarına sızmaya hazır oldukları uzunlukları vurgulamaktadır. Microsoft bundan kısa bir süre sonra kampanya üzerinde 1000’den fazla Kremlin ajanının çalıştığını iddia etti.

Devlet destekli ve finansal güdümlü siber suç saldırıları arasındaki çizgi son aylarda giderek bulanıklaştı. Kaseya fidye yazılımı kampanyası, bir kısmı solarwinds’ten ilham alarak, bir BT yönetim yazılımı sağlayıcısının binlerce alt müşteriye ulaşmasını hedefledi.

Biden yönetimi, bu zorlukların üstesinden gelmek için öncekinden daha kararlı görünüyor, ancak bir dereceye kadar son birkaç ay içinde daha akut hale geldi.

Başkanın kendisi geçen ay, büyük bir güçle “gerçek bir atış Savaşı” patlak verirse, bunun önemli bir siber olaydan kaynaklanabileceği konusunda uyardı.

Bu, Kremlin ile Rusya’nın sömürge boru hattını, Kaseya’yı ve et işleme devi JBS ABD’yi vuranlar gibi siber suç gruplarını açıkça barındırması konusundaki gergin müzakereleri takip ediyor.

Kritik altyapı sağlayıcıları biri olarak kabul edilen sınırların dışında olması gereken Devlet Başkanı Putin söylediği bildirilmiştir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski