Angry Birds Geliştiricisi Yasadışı Veri Toplamakla Suçlandı

Angry Birds Geliştiricisi Yasadışı Veri Toplamakla Suçlandı
Angry Birds Geliştiricisi Yasadışı Veri Toplamakla Suçlandı

Angry Birds suçlu olduğu nedeniyle New Mexico Başsavcısı Finlandiyalı oyun geliştiricisine karşı çocukların verilerini ele alması nedeniyle dava açtı.

Şikâyette Hector Balderas, rovio Entertainment’ı, Angry Birds bulmaca video oyununu oynayan 13 yaşın altındaki çocukların verilerini yasadışı olarak toplamakla suçluyor.

Ayrıca Rovio, çocukların verilerini analiz eden, yeniden paketleyen, yeniden satan ve bu çocuklara hedefli reklam satmak için bilgileri kullanan birden fazla üçüncü taraf pazarlama şirketine göndermekle suçlanıyor.

Dava şöyle diyor: “Rovio, Angry Birds oyun uygulamalarını oynarken kişisel bilgilerini gizlice filtreleyerek ve daha sonra bu kişisel bilgileri ticari sömürü için kullanarak çocuklardan para kazanıyor.”

Çocuklara yönelik oyunların geliştiricileri, oyunculardan herhangi bir kişisel bilgi toplamadan önce ebeveyn izni almak için federal çocukların çevrimiçi gizliliğini Koruma Yasası (COPPA) kapsamında gereklidir. Oyunları geniş bir yaş aralığını hedefleyen içerik oluşturucular, 13 yaşın altındaki kullanıcılara ait verilerin toplanmaması için yine de harekete geçmelidir.

Angry Birds Firmasında Neler Oldu:

New Mexico Başsavcılığı çarşamba günü yayınlanan bir bildiride,” Devletin şikâyeti, Rovio’nun kasıtlı olarak muazzam çocuk izleyicisine göz yummaya çalıştığını ve aynı zamanda Angry Birds oyunlarını çocuklara filmler, öğle yemeği kutuları, çocuk yemekleri ve daha fazlası aracılığıyla pazarladığını iddia ediyor ” dedi.

New Mexico, Rovio’nun veri toplama uygulamalarını yasaklamak için ihtiyati tedbir istiyor. Devlet ayrıca fin oyun geliştiricisinden sivil cezalar ve iadeler peşinde.

Balderas, “ebeveynler çocuklarını koruma ve çocuklarının kişisel verilerine kimin erişebileceğini belirleme yetkisine sahip olmalı ve yeni Meksikalı ebeveynler çocuklarından hangi bilgilerin toplandığı konusunda yanıltılıyor” dedi.

“Bu şirket yasaları takip etmeli ve çocukların güvenliğini riske atan şirketleri her zaman sorumlu tutacağız.”

Peki bu oyun nedir, karikatür kuşlarının yeşil karikatür domuzları tarafından inşa edilen yapıları yıkmak için dev bir sapandan fırlatıldığı basit bir oyundur.

Oyun serisinin 2009 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana, 35 spin-off oyunu toplu olarak 4,5 milyardan fazla kez indirildi ve Angry Birds tüm zamanların en çok indirilen freemium oyun serisi oldu.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski