Sayfa Dışı SEO Nasıl Optimize Edilir 2023

Sayfa Dışı SEO Nasıl Optimize Edilir?
Sayfa Dışı SEO Nasıl Optimize Edilir?

Sayfa Dışı SEO Nasıl Optimize Edilir 2023 - Tek başına anahtar kelime optimizasyonu gibi Sayfa İçi SEO çabalarının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Öyleyse, web siteniz Serp'lerde henüz bir numara olmadığı için kafanız karıştı mı? Bu, Sayfa Dışı seo'nun rolünü hala unuttuğunuz anlamına gelir.

Sayfa Dışı SEO, web sitesi için dışarıdan desteğin varlığına odaklanan bir optimizasyondur. Tam açıklama nedir?

Peki, bu yazıda sadece Sayfa Dışı seo'nun ne olduğunu değil, aynı zamanda Sayfa Dışı seo'nun nasıl optimize edileceğini ve Sayfa İçi ile Sayfa Dışı SEO arasındaki farkları açıklayacağız.

Sayfa Dışı SEO Nedir?

Sayfa Dışı SEO, web sitenizin dışında yapılan bir SEO optimizasyon adımıdır. Bu optimizasyon, web sitenizin iç faktörlerini iyileştirmeye odaklanan Sayfa SEO çabalarını destekleyecektir. Sayfa Dışı SEO tekniklerini iyi uygulamak için çeşitli platformlar kullanmanız gerekir.

Diğer web sitelerinden, sosyal medyadan çevrimiçi forumlara kadar. Kısacası, Sayfa Dışı SEO, birçok kişinin inandığı gibi bağlantı kurmak için yeterli değildir. Bunu Nasıl Optimize Edilir bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Sayfa sonu SEO Sayfa Dışı SEO

İşte Sayfa İçi SEO ile Sayfa Dışı SEO arasındaki farkın hızlı bir örneği:

Sayfada SEO:

  • LSI anahtar kelimelerinin yayılması
  • SEO görsellerinin uygulanması
  • Dahili bağlantıları kurun
  • Meta etiketlere dikkat edin

SEO Sayfa Dışı:

  • Bağlantı kurma yapmak
  • Sosyal medya katılım oranını artırın
  • Yerel seo'yu optimize etme
  • Çevrimiçi forumlardan yararlanın

Web sitenizi bir numara yapmak için ne yapmanız gerektiğine dair bir fikriniz var, değil mi? Özünde SEO optimizasyonu çeşitli platformlar üzerinden dahili ve harici olarak yapılmalıdır.

Sayfa Dışı SEO Neden Önemlidir?

Sayfa Dışı SEO önemlidir çünkü Sayfa Dışı SEO, Google'daki sıralama değerlendirmenizi de belirler.

Google'ın kendisi, iç ve dış faktörleri içeren bir web sitesini değerlendirmek için birçok faktör kullanır. Faktör daha sonra Google'ın sahip olduğu ve yaygın olarak yayınlanmayan bir formülle hesaplanır. Bununla birlikte, SEO yapan bir şirket olan Moz tarafından yapılanlar gibi bazı araştırmalar, Sayfa Dışı seo'nun Google'ın derecelendirmesinin% 50'sini etkileyebileceğini gösteriyor. Yani, Sayfa Dışı seo'yu görmezden gelirseniz, çünkü Sayfa seo'nun yeterli olduğunu düşünüyorsanız, bundan sonra yapmanız gerekir.

Orada durmamak, Sayfa Dışı SEO, web sitesi güvenilirliği oluşturmak için de yararlıdır. Sayfa Dışı SEO çalışmaları çeşitli platformlarda yapıldığından, başarılı olursa web siteniz özellikle ilgili niş pazarlarda daha sık bulunacaktır. Sonunda bu durum netizenlerin ve Google'ın gözünde güvenilirliğinizi artıracaktır. Bu şekilde, Google tarafından güvenildiğiniz için yüksek bir sıralama elde etmeniz daha kolay olacaktır.

5 Sayfa Dışı SEO Nasıl Optimize Edilir

İşte deneyebileceğiniz beş Sayfa Dışı SEO tekniği:

1. Bağlantı Oluşturmayı Çalıştır

Sayfa Dışı seo'yu optimize etmenin ilk ve en önemli yolu bağlantı oluşturmadır. Bağlantı kurma, diğer web sitelerinden (geri bağlantılar) bağlantı almak için yapılan bir etkinliktir.

Geri bağlantılar, Google'ın değerlendirmesindeki ana faktörlerden biridir, çünkü çeşitli ilgili web sitelerinden gelen çok sayıda bağlantı, web sitesinin güvenilir bir kaynak olduğunu gösterir. Aslında, bir web sitesindeki geri bağlantıların sayısı, web sitesinin arama sonuçlarında en iyi konumda olmasını sağlayacaktır.

Ortalama olarak ilk sırada yer alan web siteleri, ikinci ila onuncu konumlardan 3,8 kat daha fazla geri bağlantıya sahiptir. Ancak, kaliteli geri bağlantılar kurduğunuzdan emin olun, evet. Çok fazla geri bağlantınız varsa, ancak bunlar eklektik ve alakasız web sitelerinden geliyorsa, Google bunları spam olarak kabul edecektir.

Bu nedenle, deneyebileceğiniz bazı Sayfa dışı bağlantı kurma SEO teknikleri şunlardır:

  • İçerikten bağlantı oluşturma - Eksiksiz kılavuzlar, ınfographics ve istatistikler gibi kaliteli içerikler oluşturun. Bu şekilde, diğer web siteleri size referans verecektir.
  • Konuk bloglama - Kaliteli makalelerinizi, web sitenize geri bağlantıların bulunduğu diğer web sitelerine gönderin.
  • Ego yemi - Makalenizdeki kişinin veya markanın adını belirtin, böylece o kişiyi geri bağlantı sağlamaya çeker.
  • Bozuk bağlantı oluşturma - İçeriğinizi diğer bozuk bağlantı içeriği yerine kullanmak için diğer web siteleriyle çalışın.
  • Bağlantı ıslahı - Web sitenizin 404 hatasıyla karşılaşan ve giderilen sayfalarındaki geri bağlantıları geri alın.

2. YEMEK yemeyi artırın

EAT, Uzmanlık, Otoriterlik ve Güvenilirlik anlamına gelir. EAT, Arama Kalitesi Değerlendiricisine uygun olarak bir web sitesinin kalitesinin göstergelerinden biridir.

Google, EAT ile bir web sitesine nasıl güvenileceğini bilir. Bu, Google'ın görüntülenen arama sonuçlarının en iyi ve en doğru olmasını sağlayabileceği anlamına gelir.

E-A-T önemli bir Sayfa Dışı SEO faktörü içerir. Çünkü Google, arama sonuçlarındaki aldatmacalar veya yanlış bilgilerle giderek daha agresif bir şekilde mücadele ediyor. Özellikle sağlık alanında ölümcül olabileceği için. Ayrıca, "hızlı ve doğru sonuçlar sunmak" Google'ın ana satış noktasıdır. Google bunu yerine getiremezse, elbette insanlar onu terk edecek ve diğer arama motorlarına geçecektir.

Ayrıca Bakınız: Netspeed - Taahhütsüz, Limitsiz En Uygun Fiber İnternet Paketleri

3. Yerel seo'ya Dikkat Edin

Bir işletme web siteniz varsa, Sayfa Dışı seo'yu optimize etmenin bir yolu olarak yerel seo'yu da kullanabilirsiniz. Yerel SEO, işletmenizi Google yerel aramalarında görüntülemek için kullanılan bir yöntemdir.

Bu SEO stratejisi, müşterilerin işinizi bulmasını kolaylaştırır çünkü tam işletme adını adresi ve kişileriyle birlikte görüntüler. Ayrıca yerel SEO, ziyaretçilerin işletme hizmetlerinizi ve ürünlerinizi derecelendirmesine de olanak tanır. Bu göstergelerle Google, işletmenizi daha fazla kişiye tavsiye edeceğinden emin olacaktır. Ayrıca daha fazla ziyaretçi alacaksınız. İşte uygulayabileceğiniz yerel seo'yu optimize etmenin bazı yolları:

Bu göstergelerle Google, işletmenizi daha fazla kişiye tavsiye edeceğinden emin olacaktır. Ayrıca daha fazla ziyaretçi alacaksınız. İşte uygulayabileceğiniz yerel seo'yu optimize etmenin bazı yolları:

  • Google İşletmem profilinizi tamamlayın. Tam konumdan, telefon numarasından, çalışma saatlerinden fotoğraflara kadar.
  • Yerel anahtar kelime araştırması. Amaç, yerel sakinler tarafından gerçekten aranan bir anahtar kullanmanızdır. Araştırmanızı yapmak için Google Trendler gibi ücretsiz SEO araçlarını kullanabilirsiniz.
  • Yerel web sitelerinden geri bağlantılar alın. Örneğin, iş ortaklarınızın, müşterilerinizin, tedarikçilerinizin ve benzerlerinin web siteleri.
  • İşletme biyografinizi birden fazla platforma ekleyin. Web sitelerinden, sosyal medyadan pazar yerlerine kadar. Bunun nedeni, işletmenizin biyolojik verileri sanal evrende ne kadar sık görünürse, işletmenizin giderek daha popüler hale geldiği anlamına gelir.

4. Sosyal Medyaya Katılımı Artırın

Web sitesi içeriğini sosyal medyanızda sık sık tanıtıyor musunuz?

Bu içerik pazarlama uygulamalarından birinin Sayfa Dışı seo'nuz üzerinde dolaylı bir etkisi olduğu ortaya çıkıyor. Şart, yorum ve beğeni sayısı gibi katılım oranının yüksek olması gerektiğidir. Araştırmaya göre, gönderiye katılım oranı ne kadar yüksek olursa, Google'daki sıralamanız o kadar yüksek olur. Neden bu?

Nedeni basit: izleyici içeriği ilginç ve faydalı bulduğunda, içeriğin katılımı yüksek olacaktır. Katılım etkinliği sosyal medya algoritmalarına kaydedilecek ve içeriğinizin diğer kullanıcılara tanıtılmasını sağlamaya devam edecektir. Örneğin, beslemeler aracılığıyla.

Bu kesinlikle web sitenizin popülaritesini artıracaktır. Aslında, geri bağlantılar, marka referansları ve incelemeler alma fırsatınız vardır. Bu nedenle, deneyebileceğiniz sosyal medya katılım oranlarını artırmak için bazı ipuçları:

  • Kaliteli içerik oluşturun - içeriğiniz alakalı olmalı ve kitle sorularını kapsamlı bir şekilde yanıtlayabilmelidir.
  • Doğru saatte yayınla kitlenizin etkin olduğu saatte içerik yayınlayın. Coschedule'a göre, gönderi yapmak için en uygun zaman sabah 8 ile akşam 2 civarındadır.
  • İlgili hashtag'leri kullanın yayınlarınızın hedef kitle tarafından keşfedilmesini kolaylaştırın.

5. Çevrimiçi Forumlardan Yararlanın

Forumlar aracılığıyla sayfa dışı SEO teknikleri aslında terk edilmeye başlandı. Çünkü birçok kişi forumları backlink spamı olarak kötüye kullanıyor. Bunun yerine Google'ın cezalandırılmasına neden oldu. Genellikle, web sitesi sahipleri, içeriğe dikkat etmeden bir yoruma her yanıt verdiklerinde bir web sitesi bağlantısı girerler. Bazen sadece web sitesi tanıtımı için de bir konudur.

Bu yöntemi gerçekten kullanmak istiyorsanız, forumdaki tartışmayla alakalı bir bağlantı sağladığınızdan emin olun. Ayrıca, yalnızca bağlantı yerleştirmeye odaklanmadan soruları aktif olarak yanıtlamanız ve en son sorunları ortaya çıkaran gönderiler oluşturmanız gerekir.

Bu sayede forum üyeleri tarafından uzman olarak görüleceksiniz. Elbette bunun web sitenizin popülerliği üzerinde de olumlu bir etkisi vardır ve web sitenize de geri bağlantılar sağlamaları olabilir.

Sonuç

Sayfa Dışı SEO, web sitenizin Google'ın üzerinde yer alması için yapmanız gereken önemli bir çabadır. Yapmanız gereken Sayfa Dışı SEO çalışmalarından bazıları şunlardır:

  • Bağlantı Kurma
  • Web Sitesi YEMEK Optimizasyonu
  • Yerel SEO Çalışmaları
  • Artan Sosyal Medya Katılımı
  • Çeşitli Çevrimiçi Forumlarda Aktif

Sayfa seo'yu öğrenerek web sitenizin güvenilirliği artacak ve arama sonuçlarındaki sıralamanız daha iyi olacaktır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski