2021 Okula Dönüş Sezonu için Siber Güvenlik İpuçları

2021 Okula Dönüş Sezonu için Siber Güvenlik İpuçları
2021 Okula Dönüş Sezonu için Siber Güvenlik İpuçları

Okula dönüş öğrencileri, ebeveynlerini ve öğretmenlerini sağlıklı tutmak için en son covıd-19 rehberliği ile uyumlu olarak okula dönüş için hazırlanırken, çevrimiçi ortamda güvende kalmak için temel siber güvenlik hijyenini uygulamayı hatırlamak da önemlidir.

Okullar daha eski ekipman ve yazılımları çalıştırma eğilimindedir, bu da eski sistemlerin güncellenmesi daha zor olduğundan siber saldırılara daha duyarlı olabilecekleri anlamına gelir. Bu sorunu daha da kötüleştiren birçok öğrenci, veli ve öğretmen, cihazlarıyla siber güvenliğin en iyi uygulamalarını takip etmiyor. Bu hacker eğitim kurumları üzerinde büyük hasara yol için potansiyel oluşturur.

Palo Alto Networks‘ten gelen yeni veriler, küresel olarak eğitim sektörünü hedef alan Kimlik Avı URL’lerinden (kullanıcıları kişisel bilgileri çalmak için sahte web sitelerine yönlendiren) gelen trafik yüzdesinin haziran ayında %47, temmuz ayında %27 arttığını ortaya koydu. Bu rakamlar, bilgisayar korsanlarının okula dönüş sezonu öncesinde saldırılarını artırdığını gösteriyor.

Çevrimiçi ortamda güvende kalmak için siber güvenlik hijyeni için en iyi uygulamalara değinmek, okula güvenli bir şekilde geri dönmek için en iyi üç ipucum.

Farklı hesaplar ve cihazlar için farklı şifreler kullanın okula dönüş vaktinde ve diğer zamanlarda.

Bu, herkesin mücadele ettiği en iyi güvenlik uygulamasıdır. SecureAuth tarafından hazırlanan bir 2020 raporu, insanların %53’ünün aynı şifreyi birden fazla hesap için yeniden kullandıklarını kabul ederek bilgisayar korsanlarının hesapları ele geçirmelerini ve kişisel bilgileri çalmalarını kolaylaştırdığını ortaya koydu.

Bu okullarda sık karşılaşılan bir sorundur. Örneğin, öğretmenlerin sınıfta akış hizmetleri için parola paylaştığı örnekleri gördüm. Bilgisayar korsanları, kimlik bilgilerini çalmak ve aynı e-posta ve parola kullanılıyorsa diğer çevrimiçi hizmetler için hesapları tehlikeye atmak için bu tür parola paylaşımından yararlanabilir.

Okula Dönüş Vaktinde Nasıl Önlem Almalıyız:

Her hesap ve cihaz için güçlü bir kullanıcı adı ve şifre kullanın, ardından her şeyi takip etmek için bir şifre yöneticisi kullanın. Buradan, parola yöneticisinin kendisi için güçlü bir kullanıcı adı ve parola kullanın ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirdiğinizden emin olun. 2fa, kimliğinizi doğrulamak için bildiğiniz bir şey (örneğin bir parola) ve sahip olduğunuz bir şey (örneğin bir aygıt) gibi iki yöntem gerektirerek güvenliği güçlendirir. 2FA, oturumlarınızı zayıf veya çalınan kimlik bilgilerinden yararlanan bilgisayar korsanlarından korur. 2fa etkinken, parola yöneticisinin elinde tuttuğu kişisel bilgiler için ek bir güvenlik katmanı vardır. 

Okulunuzun çocuğunuzun okula dönüş vaktinde gizliliğini koruyup korumadığının ve bilgisayar korsanlarının eğitimlerini aksatmaması için adımlar atıp atmadığının farkında olmak önemlidir.

Bu yazın başlarında, ulusal siber güvenlik merkezi (NCSC), okullar, kolejler ve üniversiteler de dahil olmak üzere İngiltere eğitim sektörüne yönelik fidye yazılım saldırılarındaki artışa yanıt olarak bir uyarı yayınladı. Kampanya, sektördeki kuruluşların ağlarını korumalarına ve ‘kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımlarını azaltma ‘ konusundaki hükümet rehberliğini takip etmelerine duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır.’

Okula dönüş vaktinde bu gibi etmenleri göz önünde bulundurursak gelecek siber tehditlere karşı kendimizi ve çevremizi korumuş oluruz.

Özellikle fidye yazılımları, eğitimin yoğun hedefli bir sektör olduğu küresel bir kriz haline geldi. Öğrencilerin kişisel bilgileri özellikle bilgisayar korsanları için değerlidir, çünkü çocuklar ve ebeveynleri, özellikle çocuğun adına onları uyaracak bir banka hesabı yoksa, birisinin kimliğini sahtekarlık yapmak için kullandığını fark etme olasılıkları daha düşüktür.

Okulunuza siber tehditlere karşı korunmak için ne yaptıklarını sorun. Altyapılarını ve çocuğunuzun bilgilerini korumak için siber güvenlik çözümlerine yatırım yapıyorlar mı? Öğrenciler ve öğretmenler için eğitimle güvenlik konularında farkındalık yaratıyorlar mı? Daha okulun siber hazırlık, daha iyi öğrenebilirsiniz.

Çocuklarınızın teknoloji meraklısı olduğunu, ancak siber anlayışlı olmadığını kabul edin

Günümüz çocukları ekranların ve sosyal medyanın dijital çağında büyüyor ve bir ebeveyn olarak en son teknolojilere ve platformlara ayak uydurmak zor olabilir. 2020 Ofcom araştırmasına göre, 5-15 yaş arasındaki 10 ebeveynden dördü çocuklarının ekran zamanını kontrol etmekte zorlandı. 

Çocuklarınızın cihazlarını ve öğrenme platformlarını, özellikle ebeveyn denetimlerini ve gizlilik ayarlarını nasıl yapılandıracağınızı öğrenin. Çocuklar geçici çözümleri bilirler, bu nedenle erişebilecekleri içerik konusunda uyanık olmanız gerekir.

Okula dönüş vaktinde çocuklarınız ve onların cihazları, 2FA sağlayan da dahil olmak üzere temel siber güvenlik bakımı yaparak, kimlik avı dolandırıcılığı noktaya nasıl bilerek, en son yazılım yamaları yüklemek, kullanımda olmadıkları zaman web kamerası örtbas-Fi ağları ve daha önce belirtildiği gibi, güçlü şifreleri kullanarak kamu Wi kullanımından kaçınarak emin olun.

Çocuklara yabancılarla konuşmamak ve emniyet kemerlerini arabaya takmak gibi temel güvenlik ipuçları öğretilir. Evde ve sınıfta dijital yaşam biçimlerini korumak için onlara temel çevrimiçi güvenlik ipuçlarını öğretmek de önemlidir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski