Microsoft ve Google, Önümüzdeki 5 Yılda Siber Güvenliğe 30 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Microsoft ve Google Siber Güvenliğe Yaptığı Yatırım
Microsoft ve Google Siber Güvenliğe Yaptığı Yatırım

Microsoft ve Google siber gelişmeler içinde, önümüzdeki beş yıl içinde 30 milyar dolarlık bir toplam yatırım sözü veren, kritik altyapıları hedef alan sofistike kötü niyetli siber aktivite bir dizi sonrasında ülkenin karşı karşıya olduğu tehditleri ele almak için özel sektör şirketleri ile ABD hükümeti ortakları olarak, veri, kuruluşlar ve hükümetler dünya çapında riskleri döşeme çıplak olduklarını söyledi.

Eğitim, enerji, finans, Sigorta ve teknoloji sektörlerden yöneticileri bir araya getiren Beyaz Saray siber güvenlik toplantısı, ADP, Amazon, Apple, Bank of America, code.org gibi şirketler Kızlar Kodu, Google, IBM, JPMorgan Chase, Microsoft ve Vantage Grup, diğerleri arasında dahil.

Bu amaçla, ABD hükümeti çarşamba günü teknoloji tedarik zinciri güvenliğini ve bütünlüğünü geliştirmek için yeni bir çerçeve geliştirmek için, doğal gaz boru hatları güvenli Endüstriyel Kontrol Sistemleri Siber güvenlik İnisiyatifi genişletmek için planları ile (MAKİNE) Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü ve endüstri ortakları arasında bir iş birliği duyurdu.

Microsoft ve Google aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi girişimle de bir araya geliyor:

Microsoft, federal, eyalet ve yerel yönetimlere güvenlik korumalarını yükseltme konusunda yardımcı olmak için 150 milyon dolarlık teknik hizmet sunmanın yanı sıra gelişmiş güvenlik çözümleri sunmak için önümüzdeki beş yıl içinde 20 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Google, sıfır güven programlarını genişletmek, yazılım tedarik zincirinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak ve açık kaynak güvenliğini artırmak da dahil olmak üzere siber güvenliği güçlendirmek için 10 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Arama devinin, bu haziran ayının başlarında, yazılım tedarik zincirlerinin bütünlüğünü korumak için yazılım eserleri için tedarik zinciri seviyeleri (SLSA veya “salsa”) adlı bir çerçeve açıkladığını belirtmekte fayda var.

Apple, çok faktörlü kimlik doğrulamalarının, güvenlik açığı düzeltmesinin, olay günlüğünün ve güvenlik eğitiminin kitlesel olarak benimsenmesini sağlamak için 9.000’den fazla tedarikçisiyle birlikte çalışacaktır.

IBM, önümüzdeki üç yıl içinde 150.000 kişiyi siber güvenlik becerileri konusunda eğitecek ve daha çeşitli bir siber işgücü oluşturmak için 20 tarihsel olarak siyah kolej ve Üniversite ile ortaklık kuracak.

Amazon, tüm Amazon Web Hizmetleri hesap sahiplerine, kimlik avı ve parola hırsızlığına karşı hiçbir ek ücret ödemeden korunmak için çok faktörlü bir kimlik doğrulama cihazı sunacaktır.

Bu çabaların pratikte nasıl ortaya çıkacağı görülmekle birlikte, taahhütler son aylarda SolarWinds, Microsoft, Colonial Pipeline, JBS ve Kaseya’yı hedef alan yüksek profilli siber saldırıların aralıksız bir şekilde gerilmesinden sonra siber güvenliğin öncelikle dirilmesi ve yükseltilmesindeki aciliyeti göstermektedir. Bu mayıs ayının başlarında ABD Başkanı Joe Biden, federal kurumların siber güvenlik savunmalarını modernize etmelerini gerektiren bir kararname yayınladı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski