Gizlilik bilincine sahip en iyi 5 sosyal medya platformu

Gizlilik bilincine sahip en iyi 5 sosyal medya platformu
Gizlilik bilincine sahip en iyi 5 sosyal medya platformu

Gizlilik bilinci son zamanlarda, WhatsApp kullanıcılarına Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikasında bir değişiklik uygulayacağını bildirdi. Kullanıcılara uygulamayı kabul etmeleri veya kullanmayı bırakmaları için bir ültimatom verildi. Bu, milyonlarca insanı bir çılgınlığa yolladı ve birçok kişi alternatif bir platform arayışında gemiye atladı.

Whatsapp’ın T & C değişikliklerinin bireyler üzerindeki etkisinin ne ölçüde olacağı büyük olasılıkla abartılmıştır. Gerçekten de WhatsApp, uygulamadan toplanan bilgileri daha geniş Facebook ürün ailesiyle paylaşma iznini istiyor. Daha da önemlisi, bu veriler iletileri, grupları veya arama günlüklerini içermez. Facebook’un Facebook ailesi olan Knowbe4’teki Güvenlik bilinci savunucusu Javvad Malik’in yinelediği gibi, “eğer birisi zaten Facebook, Messenger veya İnstagram kullanıyorsa, o zaman bu bilgilerin çoğu zaten onlar için kullanılabilir”.

Yine de bu fiyasko şüphesiz ciddi bir endişeye ışık tuttu. Google, Facebook, Twitter ve Amazon gibi teknoloji devleri, verilerimiz için yorulmadan web madenciliği yapıyor. Daha onlar, daha iyi karlarını yalan yere sonuçta olan reklamlar, hedef olabilir.

Gizlilik bilinci hakkımız sıklıkla lanse edilebilirken, korunması giderek zorlaşan bir haktır. Örneğin Cambridge Analytica skandalını ele alalım. Facebook kullanıcı verilerinin toplandığına ve 2016 ABD seçimlerine ve Brexit referandumuna kadar seçmenleri manipüle etmek için sömürüldüğüne tanık olduk, çok gerçek ve uğursuz sonuçlarla.

Yine de zamanı geri çevirmek ve sosyal medyadan önceki bir hayata geri dönmek boşuna, hatta istenmeyen bir durum olacaktır. Peki, o zaman ne olacak?

Neyse ki, her iki dünyanın da en iyisini elde etmemize yardımcı olabilecek bir dizi gizlilik bilincine sahip sosyal medya platformu var; anonimlik ve sosyalleşme fırsatı.

İşte Gizlilik Bilincine Sahip 5 Uygulama:

1) Signal

Başlangıçta 2014 yılında piyasaya sürülen Signal, iletilerinizin kendinizden ve amaçlanan alıcılardan başka hiç kimse tarafından paylaşılmamasını veya görüntülenmemesini sağlamak için son teknoloji güvenlik ve uçtan uca şifreleme kullanımını vaat ediyor. Mesaj geçmişi de doğrudan ve yalnızca kendi cihazınızda saklanır. Ayrıca, kullandıkları şifreleme yazılımı açık kaynaklı olduğundan, daha fazla kamuoyu incelemesine tabidir ve uygulamadan sorumlu olanları herhangi bir güvenlik sorununu gidermek için hızlı bir şekilde önlem almaya zorlar.

2) Telegram

‘Gizli’ sohbet işlevi etkinleştirildikten sonra, aramalarınız ve mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunur, böylece Telegram artık verilere erişemez. Signal gibi, ‘gizli ‘ sohbetlerde yaptığınız konuşmalar yalnızca Telegram sunucularının aksine katılımcıların cihazlarına kaydedilir. Ancak Telegram bunu bir adım öteye taşıyor. Yalnızca o cihazda kullanılabilir. Bir katılımcı başka bir cihazda kendi hesabına giriş yapacak olsaydı, konuşma olmazdı daha uzun görünür ol. Birisi mesajlarınızın ekran görüntüsünü almaya çalışırsa da uyarılırsınız.

3) Keybase

Web sitelerinde belirtildiği gibi, Keybase 256 bit şifreleme kullanır. Başka bir deyişle, ” birisi özel anahtarınızı kesmek için 115’ten fazla quattuorvigintillion Olası anahtarını denemek zorunda kalacaktı. Yüz bin bilgisayar bile tüm bu anahtarları trilyonlarca yıl içinde deneyemedi”. Bu, uygulamanın gizlilik konusundaki konumunu özetlemezse, ne olacağından emin değiliz. Ayrıca, kullanıcıların iş birliği yapmasına ve dosyaları güvenli bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyarak, örneğin Slack için ideal bir alternatif haline getirir.

4) Diaspora

Diaspora’nın temeli üç inanç üzerine kuruludur: Ademi merkeziyetçilik, özgürlük ve mahremiyet. Herkesin verilerini büyük bir kuruluşun sahip olduğu tek bir sunucuda tutmanın aksine, Diaspora’nın kurucuları bu bilgileri dağıtan bir sosyal ağ oluşturdular ve hiç kimseye ait değil. Her kullanıcı kendi sunucusunu oluşturma ve barındırma, aksi takdirde bir ‘pod’ oluşturma veya bir arkadaşınınkine katılma ve bu ‘diaspora ‘ içinde iletişim kurma yeteneğine sahiptir. Kullanıcılar ayrıca takma adlar da kullanabilirler.

5) MeWe

MeWe, gizlilik devriminden kaynaklanan başka bir sosyal medya platformudur. Kaliforniya merkezli platform, reklamların olmaması ve kullanıcı akışlarının manipülasyonundan gurur duyuyor. Aslında, kullanıcılar gördükleri içerik üzerinde tam hüküm sürerler. Site Facebook’a benzer şekilde çalışırken, daha güvenli bir alternatif. Örneğin, Facebook Messenger’ın aksine, Mewe’nin tüm mesajları çift şifrelidir.

Gizlilik bilinci yazısı hakkında tartışmaları yorum kısmında yapabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski