Video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarlar 2022

Video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarlar
                    Video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarlar

Video düzenleme, PC’nize koyabileceğiniz en yorucu görevlerden biridir, bu nedenle video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayar için alışveriş yaparken, bazı ağır donanım ateş gücü yüklediğinizden emin olmak isteyeceksiniz. Mutlak en üst düzey vitese ihtiyacınız yoktur ve dizüstü bilgisayarın içindeki işlemci ve grafikler denklemin sadece bir parçasıdır. Sadece bir oyun dizüstü bilgisayarı satın almak ve bir gün aramak, yalnızca dikkatsizce video akışı yapıyorsanız veya video oluşturuyorsanız yeterli olabilir, ancak ciddi video editörleri, diğer faktörlerin yanı sıra ekranın kalitesini ve bağlantı noktası seçimini de dikkate almak isteyecektir.

En iyi dizüstü bilgisayarları bulma arayışımızda birçok dizüstü bilgisayar test laboratuvarlarımızdan geçti. Bu bize dizüstü bilgisayar manzarasının kapsamlı bir görünümünü verdi ve video düzenlemenin benzersiz ihtiyaçlarına uyan dizüstü bilgisayarları tanımlamamıza yardımcı oldu. Aşağıdaki önerilerimize bir göz atın ve ardından dizüstü bilgisayarlarımızı video düzenleme amacıyla nasıl test ettiğimize dair satın alma önerileri ve bilgileri alın. Ayrıca, içerik oluşturma not defterlerinde indirim bulmak için en iyi dizüstü bilgisayar fırsatlarını toplamamıza göz atmak isteyebilirsiniz. En son satışlarla günlük olarak güncelliyoruz.

1. Dell XPS 17 9710 – Video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayar

Dell XPS 17’yi “nihai içerik oluşturma dizüstü bilgisayarı” olarak adlandırdık, bu yüzden bunu video düzenleme için en iyi dizüstü bilgisayarlar listemizin üstünde görmek şaşırtıcı değil. 8 çekirdekli Intel 11. nesil Core i7-11800H işlemci ve içindeki Nvıdıa GeForce RTX 3060, yoğun düzenlemeler için bol miktarda yumruk sağlarken, 1 TB Samsung PCIe 4.0 SSD, büyük projeleri taşımak için birinci sınıf depolama performansı sunar.

XPS 17 ayrıca SD kart okuyucu, Thunderbolt 4 port a-plenty ve 10 bit renk derinliğine, 3840 × 2400 çözünürlüğe ve daha üretken 16: 10 en boy oranına sahip tatlı bir 17 inç panel gibi video editörleri tarafından imrenilen önemli ekstraları da içeriyor. Dell, tüm bu incelikleri, bir şarj işlemine ihtiyaç duymadan önce 10 saat boyunca çalışabilen bu sınıf 5 kiloluk tasarım için nispeten taşınabilir bir tasarıma sıkıştırmayı bile başardı. En azından video düzenlemiyorken.

2. Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED UX582 – İki ekranlı harika bir video düzenleme dizüstü bilgisayarı

Şimdi bambaşka bir şeye geçelim. Asus Zenbook Pro Duo 15 OLED UX582, üst düzey overclock edilebilir Core i9 yongası, GeForce RTX 3070 grafikleri, 32GB DDR4 bellek ve hızlı 1TB NVMe SSD dahil olmak üzere bol miktarda ateş gücüne sahiptir. Ayrıca, ciddi içerik oluşturucular için ciddi bir ekran olan DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kaplarken, parlak bir 440 nit ile parlayan 15.6 inçlik 4K OLED panele sahiptir. Ancak gerçekten ilginç olan kısım, klavyenin üzerinde bulunan ikincil 14 inç 3840 × 1100 OLED ekran. Windows bunu ikinci bir monitör olarak sayar ve paketlenmiş Asus yazılımını, izleme dörtgeni olarak kullanmak veya bazı Adobe uygulamaları için bir dokunmatik kontrol paneli çağırmak gibi her türlü yararlı göreve koymak için kullanabilirsiniz.

Zenbook Pro Duo 15 OLED, temel olarak taşınabilir bir üst düzey PC iş istasyonudur, ancak bir SD kart okuyucusunun olmaması rahatsız edici olabilir. Bununla birlikte, her zaman harici bir SD okuyucu satın alabilir ve çift Thunderbolt 3 bağlantı noktasına sahip dizüstü bilgisayarlardan birine takabilirsiniz. Amazon’da 2.400 dolara satılan inceleme modelimizden daha ucuz bir sürümü de kesinlikle düşünmelisiniz. Bir Core i7 yongası için üst düzey overclock edilebilir Core i9 yongasını kapatır ve belleği 16gb’a düşürür. Video düzenleme için hala çok hızlı olmalı, ancak maliyeti önemli ölçüde daha düşük olmalıdır.

3. Razer Blade 14 (2021) – Video düzenleme için en iyi ultra taşınabilir dizüstü bilgisayar

Saf taşınabilirlik gerekliyse, Razer Blade 14’ü göz önünde bulundurun. Bu ultra ince dizüstü bilgisayar sadece 0,66 inç kalınlığındadır ve ölçekleri sadece 3,9 pound’a çıkarır, bu da video düzenleme pirzolalarına sahip çoğu dizüstü bilgisayardan önemli ölçüde daha küçüktür. Ancak Razer, Blade 14’ü AMD’nin 8 çekirdekli Ryzen 9 5900HX amiral gemisi Cpu’su, Nvidia’nın 8GB GeForce RTX 3080’i, 1TB NVMe ssd’si ve 16GB bellek ile yükleyerek ateş gücünden ödün vermedi.

Bununla birlikte, Bıçağın taşınabilirliği karşılığında bazı avantajlardan vazgeçeceksiniz: 14 inç IPS sınıfı ekran fabrikada kalibre edilmiş, ancak 2560 × 1440 çözünürlükte çıkıyor. Dizüstü bilgisayar tam DCI-P3 renk gamını desteklese de 4K video düzenleme masadan kalkıyor. Razer’ın dizüstü bilgisayarında ayrıca bir SD kart yuvası yok. Ancak, düzenlemeleri çiğneyebilen ve daha sonra çantanıza kolayca kayabilen şiddetli bir teçhizata ihtiyacınız varsa, Blade 14 dikkate değer.

4. MSI GE76 Raider – Video düzenleme için en iyi oyun dizüstü bilgisayarı

Öte yandan, mümkün olan en ham ateş gücünü arıyorsanız, hiçbir şey video düzenlemelerini büyük, ağır bir oyun dizüstü bilgisayarından daha hızlı yakmaz. MSI GE76 Raider, 14 çekirdekli Intel Core i9-12900HK yongası, 175 watt’lık bir kabarma için ayarlanmış bir Nvidia RTX 3080 Ti ve geniş iç soğutma sayesinde ul’nin Procyon benchmarkındaki Adobe Premiere testini diğer dizüstü bilgisayarlardan daha hızlı çiğnedi. Yüksek hızlı kart aktarımları için PCIe veri yoluna bağlı bir SD Express kart okuyucusu bile var. Geçen yılki modeli kullanmanın bir dezavantajı, oyun odaklı 360Hz 1080p ekranıydı, ancak bu yılki 12uhs’nin üst düzey sürümü, içerik oluşturma için ayarlanmamış olsa da video editörlerini çok daha fazla tatmin etmesi gereken bir 4K, 120Hz panel ekledi. Özellikle geniş 17,3 inç ekran boyutuyla. O ateş için ödemek, ama.

5. HP Envy 14 14t-eb000 (2021) – Video düzenleme için en iyi bütçeli dizüstü bilgisayar

Mümkün olan en hızlı video düzenlemelerini ve görselleştirmelerini istiyorsanız daha ağır donanım için para harcamanız gerekir, ancak herkes bunu karşılayamaz. Bankayı kırmayacak sağlam, temel bir içerik oluşturma dizüstü bilgisayarı istiyorsanız, HP Envy 14’e göz atın. Giriş seviyesi GeForce GTX 1650 Ti GPU ve Core i5-1135G7 işlemci barnburners değil, ancak işi halledecekler ve kabaca 1.000 $ ‘da fiyat kesinlikle doğru. 14 inç 1900 × 1200 ekran, fabrika renk kalibrasyonu ve yüzde 100 sRGB desteği (DCI-P3 olmasa da) ile birlikte gelişmiş üretkenlik için 16: 10 en boy oranına sahiptir. Daha da iyisi, HP Envy 14 çok önemli SD kart ve Thunderbolt bağlantı noktaları içeriyor ve şaşırtıcı derecede sessiz çalışıyor.

6. Asus ROG Zephyrus S17 – İçerik oluşturmak için harika olan başka bir oyun dizüstü bilgisayarı

Asus ROG Zephyrus S17 bir video editörün en büyük hayalidir. Bu dizüstü bilgisayar, yıldırım hızında GPU ve CPU performansının yanı sıra 120Hz yenileme hızına sahip çarpıcı bir 17,3 inç 4K ekrana sahiptir. Sağlam tamamen metal şasi, altı hoparlörlü ses sistemi ve özelleştirilebilir klavye gerçekten de birinci sınıf deneyime katkıda bulunuyor. Daha da iyisi, video editörleri için ayrıca bir SD kart yuvası ve bolca Thunderbolt bağlantı noktası içerir. Ancak, bunun için burnunu ödeyeceksin. Esnek bir bütçeniz varsa ve en iyinin en iyisinden başka bir şeyle yetinmeyecekseniz, Zephyrus S17 gerçekten arı dizleridir.

7. XPG Xenia 15 KC – Küçük uyarılarla güçlü taşınabilirlik

Güçlü dizüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda, çoğu olmasa da çoğu oldukça hantal ve ağırdır, genellikle terazileri beş veya altı poundda devirir. XPG Xenia 15 Kc’de durum böyle değil. Dört kilodan biraz daha ağırdır, bu da kart boyunca hızlı performans sağlayabilen bir dizüstü bilgisayar için oldukça hafiftir. Ayrıca, çok sessiz çalışıyor. İncelememize göre, “normal kullanımda nadiren gürültü yapıyor.” Bu etkileyici, çünkü çoğu oyun dizüstü bilgisayarı patlayan bir roket gibi ses çıkarmaya meyilli. Hem sessiz hem de taşınabilir bir şey arıyorsanız, Xenia 15 KC mükemmel bir seçimdir, ancak 1440p ekranı ve nispeten yavaş SD kart okuyucu performansı bazı içerik oluşturucuları rahatsız edebilir.

Video düzenleme için bir dizüstü bilgisayarda nelere dikkat edilmelidir

Video düzenleme için bir dizüstü bilgisayarda aranacak en önemli şey CPU ve gpu’dur. Daha hızlı donanım, hızlı düzenlemelerinizi, aslında. Yukarıdaki tüm dizüstü bilgisayarları her zamanki kıyaslama bataryamıza tabi tutmanın yanı sıra, hangi donanımın bu tür işler için en iyi performansı gösterdiğini görmek için birkaç yüksek güçlü dizüstü bilgisayarda UL Procyon Video Düzenleme Testini de gerçekleştirdik. Kıyaslama, Adobe Premiere’e iki farklı video projesini içe aktarma, renk derecelendirmesi ve geçişler gibi görsel efektler uygulama ve ardından hem 1080p hem de 4k’da H.264, H.265 kullanarak dışa aktarma görevlerini verir.

En iyi performans, Intel’in 11. nesil işlemcilerini çalıştıran büyük, ağır dizüstü bilgisayarlardan geldi, ancak AMD’nin kaslı Ryzen 9 işlemcilerine sahip dizüstü bilgisayarlar hemen geride kaldı ve 10. nesil Intel çipleri hala saygın bir puan aldı. Yukarıdaki grafikte değiller, ancak daha yeni Intel 12. nesil dizüstü bilgisayarlar hala daha hızlı çalışıyor. En iyi performans gösteren dizüstü bilgisayarların tümü, modern Intel CPU’ları Nvidia’nın RTX 30 serisi Gpu’larıyla eşleştirdi; bu, her iki şirketin de Adobe performanslarını optimize etmek için çok fazla zaman ve kaynak harcadığı için şaşırtıcı değil.

GPU, Premiere Pro’daki Cpu’dan daha önemlidir, ancak işler çok hızlı bir şekilde azalan getiri noktasına ulaşır. Üst düzey RTX 3080 grafiklere sahip dizüstü bilgisayarlar, video düzenlemede daha mütevazı RTX 3060 grafiklere sahip dizüstü bilgisayarlardan gerçekten daha hızlıdır, ancak bu kadar değil. Dell XPS 17 9710’un puanlarına bakarsanız, GeForce RTX 3060 Dizüstü Bilgisayar GPU’su MSI GE76 Raider’deki en hızlı RTX 3080’den yüzde 14 daha yavaş olabilir. Özellikle GE76 Raider’ın Dell dizüstü bilgisayara kıyasla ne kadar büyük ve kalın olduğunu düşündüğünüzde bu çok fazla değil.

Genel olarak, herhangi bir ayrık grafiğe sahip olmak tercih edilir ve ciddi video düzenleme için en az bir RTX 3060 önerilir.

Bununla birlikte, video düzenleme iş akışına çok bağlıdır. Özel göreviniz ve aracınız daha fazla CPU yoğun olabilir veya Premiere’den daha fazla GPU’ya yaslanabilir. Eğer öyleyse, önceliklerinizi buna göre ayarlayın. Yukarıdaki seçimleri iyi seçenek yuvarlak büyük olabilir, ancak gerekir. Intel ve Nvidia, sırasıyla Quick Sync ve CUDA gibi araçlar oluşturmak için yıllar harcadılar ve birçok video düzenleme uygulaması bu nedenle önemli hız artışları görebiliyor. AMD donanımı video düzenleme için gayet uygundur, ancak özellikle iş akışınız satıcıya özgü yazılım optimizasyonlarına dayanıyorsa, başka türlü güçlü bir nedeniniz yoksa Intel ve Nvidia’ya bağlı kalmanızı öneririz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski