Darknet Üzerinden Uyuşturucu Kaçakçılığı

Darknet Üzerinden Uyuşturucu Kaçakçılığı
Darknet Üzerinden Uyuşturucu Kaçakçılığı

Uluslararası bir kolluk kuvveti eylemi, dünya çapında 150 kişinin Darknet karanlık ağda yasa dışı mal alıp satma şüphesiyle tutuklanmasına yol açtı. 

Dark Hunt Operasyonu, Europol ve Eurojust tarafından koordine edilen bir dizi ayrı ama tamamlayıcı eylem gerçekleştiren dokuz farklı ülkedeki polis güçlerinin ortak çabalarını içeriyordu. 

Avustralya, Bulgaristan, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki eylemlerin ardından, 234kg uyuşturucu ve 45 ateşli silahın yanı sıra 31 milyon dolardan fazla nakit ve sanal para birimi ele geçirildi. 

Uyuşturucu taşımacılığına 200.000’den fazla ecstasy, fentanil, oksikodon, hidrokodon ve metamfetamin hapları ve sahte ilaçlara ek olarak 152,1 kg amfetamin, 21,6 kg kokain, 26,9 kg opioid, 32,5 kg MDMA dahil edildi.

Avrupa Birliği Kolluk Kuvvetleri İş birliği Ajansı (Europol), operasyonda tutuklandığı iddia edilen 150 satıcı ve alıcıyı, on binlerce yasadışı mal satışına karıştığından şüphelendiği “Yüksek Değerli Hedefler” olarak gördüğünü söyledi. 

Darknet Üzerinden Yapılan Ticaretler En Çok Nerede Gerçekleşti?

Tutuklamaların büyük kısmı Amerika Birleşik Devletleri (65), Almanya (47) ve Birleşik Krallık’ ta (24) gerçekleştirildi. 

 Bugün yayınlanan bir açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı Halkla İlişkiler Ofisi, Dark Hunt Operasyonu aracılığıyla, darknet satıcı hesaplarının tespit edildiğini ve aktif pazaryerlerinde ve Dream gibi aktif olmayan darknet pazaryerlerinde yasa dışı mallar satan gerçek kişilere atfedildiğini söyledi. WallStreet, Beyaz Saray, DeepSea ve DarkMarket.

Europol, “Karanlık Avcısı Operasyonu, karanlık ağda o zamanlar dünyanın en büyük yasa dışı pazarı olan DarkMarket’in bu yılın başlarında kaldırılmasından kaynaklanıyor“ dedi.

“O zaman, Alman makamları pazarın sözde operatörünü tutukladı ve suç altyapısına el koydu ve dünyanın dört bir yanındaki müfettişlere bir kanıt hazinesi sağladı.”

Europol, DarkMarket’in yayından kaldırılmasından bu yana Avrupa Siber Suç Merkezi’nin (EC3) “temel hedefleri belirlemek için istihbarat paketleri oluşturduğunu” söyledi.

İtalya’daki yetkililer, Dark Huntor Operasyonundan önce, ancak onu desteklemek için, yasadışı mallar için 40.000’den fazla reklam içeren DeepSea ve Berlusconi karanlık web pazarlarını kapattılar. Dört sözde yönetici tutuklandı ve koordineli İtalyan-ABD operasyonlarında 3,6 milyon avroluk kripto para birimine el konuldu.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski