Araştırmacılar Apple'ın Önerilen Telefon Tarama Özelliklerini Kınadı

Apple’ın Önerilen Telefon Tarama Özelliği
Apple’ın Önerilen Telefon Tarama Özelliği

Apple‘ın yeni telefon tarama özelliklerini uygulama planları, bir düzineden fazla siber güvenlik uzmanı tarafından ağır bir şekilde eleştirildi.

Teknoloji şirketi, ağustos ayında iPhone kullanıcılarının iCloud Fotoğrafları kitaplıklarını taramaya başlama niyetini duyurdu. İphone, çocukların cinsel istismarı materyali (CSAM) dahil olmak üzere kullanıcıların yasa dışı içerik önbelleklerini bulacağı bahanesiyle bu hareketi sundu.

Eylül ayında, yeni teknolojiyi tanıtma planlarının geniş çapta kınanmasının ardından İphone, telefon tarama özelliğinin lansmanının belirsiz bir süre için erteleneceğini ve danışmak için “ek zaman” alacağını söyledi.

46 sayfalık yeni bir çalışmada siber güvenlik uzmanları, Apple’ın yeni izleme planlarının istilacı ve etkisiz olduğu ve “tehlikeli teknolojiye” bağlı olduğu sonucuna vardı.

Araştırmacıların Yapmış Olduğu Apple Taraması:

Apple’ın planlarına dahil olan teknolojiyi analiz ettikten sonra araştırmacılar, cinsel istismara uğrayan çocukların görüntülerini belirlemede etkili olmadığını buldular. Görüntüleri hafifçe düzenlemek, algılamayı önlemek için yeterli bulundu. 

Tufts Üniversitesi’nde siber güvenlik ve politika profesörü ve araştırmacılardan biri olan Susan Landau, “Kişisel bir özel cihazın, herhangi bir meşru olmayan bir şey yapılması için olası bir sebep olmaksızın taranmasına izin veriyor” dedi. 

“Olağanüstü derecede tehlikeli. İş dünyası, ulusal güvenlik, kamu güvenliği ve mahremiyet için tehlikeli.”

Teknolojinin bir gözetim aracı olarak kullanımına ilişkin endişeler, bir grup araştırmacı tarafından dile getirildi. Şunu vurguladılar: “Yasalara uyan vatandaşları gözetleme ve etkileme girişimlerine direnmek bir ulusal güvenlik önceliği olmalıdır.”

Cambridge Üniversitesi’nde güvenlik mühendisliği profesörü olan grup üyesi Ross Anderson, “Devletin gözetim yetkilerinin genişlemesi gerçekten kırmızı bir çizgiyi geçiyor” diye uyardı.

Siber güvenlik araştırmacıları, Avrupa Birliği tarafından yayınlanan belgelerin, yönetim organının terörizm, organize suç veya çocukların cinsel istismarı ile ilgili içerik için şifreli cihazları tarayacak benzer bir bağımsız program kurmaya çalıştığını gösterdiğini söyledi. 

Çalışmasına Apple’ın ilk Ağustos duyurusundan önce başlayan grup, araştırmalarını şimdi AB’yi “tehlikeli teknoloji” uygulamasına karşı uyarmak için yayınladıklarını söyledi.

Apple’ın Craig FEDERIGHI söyledi  şirketin planlı telefon-tarayarak özellikler olmuştu “yanlış bilinen”. Şirket, siber güvenlik araştırmacılarının raporu hakkında henüz yorum yapmadı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski