Almanya, Rusya'yı Siber Saldırılar Yoluyla Seçimlere Karışmakla Suçladı 2021

Almanya, Rusya’yı Siber Saldırılar Yoluyla Seçimlere Karışmakla Suçladı
Almanya, Rusya’yı Siber Saldırılar Yoluyla Seçimlere Karışmakla Suçladı

Almanya, Rusya’yı yaklaşan genel seçimleri bir siber saldırı dalgası yoluyla etkilemeye çalışmakla suçladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın GRU askeri istihbarat servisi için çalışan bilgisayar korsanlarının federal ve eyalet milletvekillerinin giriş bilgilerini çalmaya çalıştığına dair “güvenilir bilgiye” sahip olduğunu söyledi. Bunun, 26 Eylül’deki ülkenin federal seçimleri öncesinde politikacıların hesaplarından sahte mesajlar göndererek seçmenleri yanıltmak amacıyla olması muhtemeldir.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Yaptığı Açıklama:

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Andrea Sasse, bunun “bir süredir” Almanya’yı hedef alan bir siber kampanyanın parçası olduğunu söyledi. Bunu, “geleneksel siber saldırılarla dezenformasyon ve etki operasyonlarını birleştiren” siber casusluk grubu Ghostwriter’a bağladı.

Ghostwriter, öncelikle Litvanya, Letonya ve Polonya’daki izleyicileri hedefleyen siber etkin bir etki kampanyasıdır.

Sasse, “Alman hükümeti, Ghostwriter faaliyetlerinin Rus devletinin siber aktörlerine ve özellikle Rusya’nın GRU askeri istihbarat servisine atfedilebileceğine dair güvenilir bilgilere sahip” dedi.

Rusya, son yıllarda ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere dünya çapında birçok kez seçim kampanyalarına müdahale etmekle suçlanıyor.

Almanya’nın Rusya ile bağları sorunu, mevcut Alman seçim kampanyası sırasında, özellikle bu saldırılar için motive edici bir faktör olabilecek gaz boru hattı Nord Stream 2’nin geleceği etrafında tartışıldı.

Sasse, “Bu saldırılar, seçimle bağlantılı dezenformasyon kampanyaları gibi nüfuz operasyonları için hazırlık görevi görebilir” dedi.

“Federal hükümet, Rus hükümetini bu kabul edilemez siber faaliyetleri derhal durdurmaya şiddetle çağırıyor.” Sasse, aynı talebin geçen hafta doğrudan Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisine yapıldığını da ortaya koydu ve olayların “ikili ilişkiler üzerinde ciddi bir baskı” olduğunu söyledi.

Cardiff Üniversitesi Suç ve Güvenlik Araştırma Enstitüsü tarafından dün yayınlanan yeni bir rapor, Batı medya kanallarının Rus yanlısı hükümet propagandası ve dezenformasyon yaymak için sistematik olarak manipüle edildiğini söyledi.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski