Windows 11'i desteklemeyen bir bilgisayara yüklemek, güncellemeleri devre dışı bırakır

Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayar
Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayar

Microsoft, Windows 11’i “desteklenmeyen” bir bilgisayarda çalıştırmanıza izin verebilirken, daha önce açıklanmayan bir Microsoft sınırlaması, kanatlarda da bekleyen yeni, büyük bir gotcha olduğu anlamına gelir.

Microsoft, bazı yayınlara, kullanıcıların Windows 11’i “desteklenmeyen bir PC’de” çalıştırmasına izin vereceğini veya Microsoft’un kendi PC sağlık kontrolü gibi uygulamaların Windows 11’in donanım gereksinimleriyle uyumlu olmadığını bildireceğini söylediğinde meraklıların umutlarını cuma günü kaldırdı. Ancak, açıklama için bir PC World talebine yanıt olarak Microsoft, bundan daha fazlası olduğunu ekledi.

Bir Windows 10 PC’niz varsa ve Windows Media oluşturma aracıyla veya bir tane indirerek Windows 11’e yükseltmek istiyorsanız .ISO dosyası, izin verilecek.

Microsoft ayrıca Windows 11’in hangi donanıma ihtiyaç duyacağını da açıkladı. Microsoft’un Windows ekibinin cuma günü blog yazdığı gibi, Windows 11 uyumlu 64 bit işlemciler, 4GB bellek, 64GB depolama alanı, UEFI güvenli önyükleme, grafik gereksinimleri ve TPM 2.0 gerektirecektir. Ancak bilgisayarınız yalnızca bir TPM 1.2’yi destekliyorsa, bilgisayar resmi olarak “desteklenmiyor ” olarak kabul edilir.”

Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayar Neden Güncelleme Alamayacak?

Ancak Microsoft cuma akşamı yaptığı açıklamada, Windows 11 çalıştıran desteklenmeyen PC’lerin Windows Update aracılığıyla güncelleme alma hakkına sahip olmayacağını söyledi. Bu, Microsoft’un desteklenmeyen Windows PC’lerin güvenlik ve sürücü güncelleştirmelerini de içermeyebileceğini de sözlerine ekledi.

Windows Update’e erişimi ortadan kaldırmak, desteklenmeyen bir bilgisayarı birçok senaryoda yükseltmeyi önemli ölçüde kısıtlar. Güncellemeler olmadan, kullanıcılar en son kodun yanı sıra yeni özelliklere ve potansiyel olarak güvenlik güncellemelerine de erişemez. Microsoft, desteklenmeyen, eşleştirilmemiş PC’lerin uyumluluk sorunları olabileceği, kullanılamaz hale gelebileceği ve garanti kapsamında olmayabileceği konusunda uyardı. Bir kullanıcı bilgisayarını sabit, eşleşmemiş bir durumda bırakmak istese bile, Microsoft bu sürüm için desteği bir veya iki yıl içinde sona erdirecektir. Microsoft’un Windows 10 destek tarihlerine göre, örneğin, geçerli Windows 10 sürümü, Windows 10 21H1, aralık ayında sona eriyor. 13, 2022.

Tüm bunlar, Windows 11’in donanım gereksinimleri için, bilgisayarınızın ister bütünleşmiş ister bağımsız bir yonga olsun, esasen TPM 2.0 donanımı içermesi gerektiği anlamına gelir. Bilgisayarınız mı olup olmadığını anlatmak için nasıl burada.) Olmazsa, kapı, Windows 11’e güvenli bir şekilde yükseltme yeteneğinizde esasen kapanmıştır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski