Siber Hırsızlar Yine DeFi Platformunu Vurdu

Siber Hırsızlar Yine DeFi Platformunu Vurdu
Siber Hırsızlar Yine DeFi Platformunu Vurdu

DeFi kredi odaklı merkezi olmayan bir finans platformu, ikinci bir ani kredi saldırısına kurban gittikten sonra milyonlarca dolarlık AMP jetonu ve kripto para birimini kaybetti.

Ani bir kredi saldırısında, bir siber hırsız teminat gerektirmeyen bir kredi alır-ani bir kredi-ve bunu finansal kazanç için piyasaları manipüle etmek ve sömürmek için kullanır. Suçlu, ödünç aldığı sermayeyi kullanır ve aynı işlemle Geri öder.

Siber hırsızlar, defi protokolleri krem Finans ve Alfa Finans’ı şubat ayında toplam 37,5 milyon dolarlık fonlardan boşalttı. Şimdi Cream Finance, benzer bir akıllı sözleşme istismarında milyonlarca AMP jetonunu ve 25 milyon doların üzerinde değerinde binden fazla eteri kaybetti.

En son flaş kredi saldırısı ilk olarak pazartesi günü peckshield tarafından sosyal medyada bildirildi. Blockchain güvenlik firmasındaki araştırmacılar, 5:44 UTC’DE en az 6 milyon doların boşaltıldığını ortaya koyan Ethereum (ETH) kayıtlarına rastladıklarında şüphelenmeye başladılar.

DeFi Platformunun Yaptığı Açıklama:

Hırsızlık pazartesi günü Cream Finance tarafından şu tweetle doğrulandı: “Ethereum’daki C. R. E. A. M. v1 piyasası, AMP token sözleşmesinde yeniden giriş yoluyla, AMP’DE 418,311,571 ve ETH’DE 1,308,09 kaybıyla sonuçlanan bir istismara uğradı.”

Platform, “amp’de arz ve borçlanmayı durdurarak istismarı durdurduklarını” ve “başka hiçbir pazarın etkilenmediğini” söylemeye devam etti.”

Coinspeaker’a göre, flaş kredi saldırısı Ağustos 30 sabahının erken saatlerinde gerçekleşti. İki siber hırsız ve toplam on yedi işlem yapmış olabilir.

Mayıs ayında, Binance Smart Chan (BSC) ve ETH, Pancakebunny için DeFi verim tarım toplayıcısı ve İyileştiricisi, ani bir kredi saldırısında 3 milyon dolara yakın kaybetti.

Saldırıyı Twitter’da duyuran şirket, ” Bunny Fam’in dikkatine. Projemiz dışarıdan bir sömürücünün ani kredi saldırısına uğradı. Postmortem, derinlemesine bir analiz yayınlayacağız ama şimdilik bunun nasıl olduğu konusunda toplumu bilgilendirmek istiyoruz.”

Yaklaşık bir hafta sonra, Binance Akıllı zincir DeFi projesine yönelik ani bir kredi saldırısı finansmanı engelledi ve 3 milyon doların sömürüldüğünü gördü.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski