Karı-Koca, Yabancı Şirketlere Fidye Yazılım Saldırıları Nedeniyle Ukrayna'da Tutuklandı

Karı-Koca, Yabancı Şirketlere Fidye Yazılım Saldırıları
Karı-Koca, Yabancı Şirketlere Fidye Yazılım Saldırıları

Karı-Koca Suçlular Dahil, Avrupa ve ABD genelinde 50’den fazla şirkete yönelik saldırıların düzenlenmesine yardımcı olduğuna inanılan bir çetenin beş üyesini yakaladı ve 1 milyon dolardan fazla zarara neden oldu.

İNGİLTERE ve ABD kolluk kuvvetleri ile yardıma gerçekleştirilen özel operasyon, karısı ve üç suç ortağı ile birlikte Kiev başkenti-yaşlı bireyin adı açıklanmayan 36 tutuklama yıl gördüm.

Ukrayna Ulusal Polis Siber Polis, grubun kurbanları ile ilgili gizli verileri kilitlemek için finansal kaynaklı suç örgütleri dosyası içeren Kimlik Avı e-postalar göndermek için olanak sağlayan, “korsan servis” şifreli sunulan kötü amaçlı yazılım, hedefi dosyalarına erişim geri yükleme karşılığında cryptocurrency fidyeler ödemek istediğini söyledi.

Karı-Koca Bununla birlikte, faillerin kurban bilgisayarlarındaki verileri şifrelemek için kullandıkları fidye yazılımlarının ne olduğu hemen belli değil.

Yabancı şirketlerin ransomware saldırılarının yanı sıra, hack kartel de yasadışı devlet ve ticari kuruluşlar için hassas bilgileri toplamak mensup sistemleri girip ağları felç DDoS saldırıları gerçekleştirmek platformu kullanan siber suç aktörler, uluslar ötesi bir IP adresi sızdırma hizmetleri.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SSU), “Suç gelirlerini aklamak için suçlular, Ukrayna’da yasaklananlar da dahil olmak üzere bir dizi çevrimiçi hizmet kullanarak karmaşık finansal işlemler gerçekleştirdiler” dedi. “Varlıkları nakde dönüştürmenin son aşamasında, fonları geniş bir hayali kişi ağının ödeme kartlarına aktardılar.”

Bu gelişme, Ukrayna’nın geçtiğimiz yıl içinde hem organizasyonları hem de kritik altyapıyı sakat bırakan fidye yazılımı tehdidiyle mücadele etmek için üstlendiği bir dizi yasa uygulama eyleminin sonuncusu.

Karı-Koca, Ukrayna Ulusal Polisinin Yaptığı Çalışmalar:

Geçtiğimiz ay yetkililer, 51 milyonu aşkın Ukrayna, Avrupa ve ABD vatandaşının kişisel bilgilerini içeren 100 veri tabanlarına yasadışı olarak sahip olmakla bağlantılı olarak 300 insanlarını yakaladılar.

Bundan önce, Ukrayna Ulusal Polisi, Egregor, Cl0p, LockerGoga, MegaCortex ve Dharma aileleriyle ilişkili fidye yazılımı iştiraklerinin yanı sıra DDoS botnet’i ve U-Admin adlı bir kimlik avı hizmetini işlettiği tespit edilen kişilerin tutuklanmasında da yer aldı.

Ardından Ekim 2021’de SSU, siber hırsızlık faaliyetleri yürüten ve çalınan sanal fonları nakde dönüştürmek isteyen çeşitli hacker gruplarıyla uğraşan bir kara para aklama operasyonunun birkaç üyesini gözaltına almak için ABD istihbarat teşkilatlarıyla ortaklık kurdu.

Bir ay sonra, siber departman, kişisel verileri çalmak amacıyla iki yıldan fazla bir süredir mobil cihazların uzaktan hacklenmesi konusunda uzmanlaşmış Phoenix adlı beş üyeli bir hack grubunu da dağıttı ve daha sonra hesap başına ortalama 200 ABD doları karşılığında diğer üçüncü taraflara satıldı.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski