Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri


Bilgisayar hızlandırma yöntemleri olarak en bilindik yöntemleri sizlere anlatacağım. Herkezin en belası olduğu bilgisayarım çok yavaş çalışıyor neden sorununa bugün sizlere yanıtını vereceğim.

1- Bilgisayarın gecici olarak kulllandığı dosyaları temizleme.
İlk olarak bilgisayarım simgesine iki defa tıklayarak açıyoruz ve aşağıdaki klasörleri takip ederek buradaki dosyaların hepsini siliyoruz bunlar bilgisayarın gecici olarak kullandığı ve çöp olarak kalan dosyalarıdır gönül rahatlığı ile silebiliriz.
C:WindowsTemp


Buradaki dosyaları temizledikten daha sonra aynı yerden çıkarak Prefetch adlı klasörü açarak onun içindeki herşeyi siliyoruz.
C:WindowsPrefetch


Hemen ardından arama yerine çalıştır yazarak çalıştırı açıyoruz ve %Temp% yazarak tamam dedikten sonra gelen klasördeki bütün herşeyi siliyoruz.



2- Bilgisayar bakımı
Bilgisayarınızın bakımını yapmaz iseniz performansınızı düşürecektir. Bu bakımın 6 yada 12 ayda bir yapılmasını tavsiye ederim bakım olarak sökülüp bir temizliği ardından işlemci ve ekran kartı macunlarının değişimi. Macun değişimi bilgisayarınızı rahatlatacaktır ve bilgisayarınız ısınmayacağı için oyunlarda daha iyi bir performans almanızı olanak sağlacaktır bu yazılanlardan en önemlisi budur bence.

3- Uygun bir arka planı yada tema kullanımı
Bilgisayarınızın temasıda hızını etkilemektedir ve onun için tavsiyem siyah bir arka plan kullanmanız ya da windows’ un klasik temasını kullanmanız bilgisayarınızın hızını arttıracaktır.

4- Başlangıçtaki gereksiz programları ya da uygulamaları kapatmak
Bilgisayarı açma düğmesine bastığınızda ilk masaüstü ekranı geldiğinde bilgisayarınız baya bir ağır toparlanıyor ise başlangıçtaki gereksiz uygulamaları kapatmak gerekli olacaktır.

Görev Yöneticisi > Başlangıç


Buradaki mesela discordu bilgisayarı ilk açtığımızda kullanmıyacağımız için kapatmanızı tavsiye ederim. Discord sadece bir örnektir kendi kullanımınıza göre kapatabilirsiniz ve bilgisayarınızın başlangıçta daha çabuk ve hızlı kendini toparladığını göreceksiniz.

5- Driverları güncell tutma
Driverlarınız eski sürüm ise onları güncellemeniz ve doğru driverları kullanmanızdır. Driverları güncelledikten sonra bilgisayarınız hızlanmaya başlayacaktır. Driver güncellemek için windows update güncelleştirmeleri denetle diyerek çıkan güncellemelerı yaparak güncel kalabilirsiniz. Bir diğeri ise internetten bir driver programı indirerek program kendisi otomatik yükler ve günceller.

Etiketler (Labels)
pc, hızlandırma, bilgisayar hızlandırma, teknoloji, cmd, temel bilgi, pc hızlandırma, programsız, computer, acceleration, computer, speed,
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski